Как се прави скрийншот на лаптоп, таблет, телефон, Windows, Samsung, Iphone

Бутон за скрийншот на клавиатура

Windows 10: Как се прави скрийншот на лаптоп или настолен компютър с Windows 10

ВАЖНО: Ако не стават скрийншотите, проверете дали клавиатурата не е на режим кирилица! (Сменя се с клавишна комбинация Alt + Shift)

ВАРИАНТ 1: Най-удобния начин да се направи снимка на екран е с клавишната комбинация Windows Key + Shift + S, натиснати едновременно. (Windows Key на някои клавиатури е означен като Start.) Удобен е защото можете да не запазвате целия екран, а само част от него, като провлачите прозорец с мишката. След като направите номера с мишката долу дясно при часовника ще се появи един прозорец, който ви казва, че сте направили скрийншот. Кликвате върху прозореца и се отваря програмка. След това, ако искате рисувате или пишете нещо по скрийншота и го запазвате за бъдеща употреба, като цъкнете на бутона с нарисувана дискетка или още по-лесно – цъквате на бутона с двата листа един зад друг – Copy и след това пращате на някого скрийншота с вашите отбелязвания по него.

ВАРИАНТ 2: Бутонът Print Screen. Среща се всякак според колко място има на бутона – Print Screen, PrtSc, Prt Scrn, с картинка на фотоапаратче и т.н. и т.н. Като цъкнете бутона целия ви екран се запазва в буфера/клипборда на компютъра и от там го викате с клавишна комбинация Ctrl + V. Можете да го пльокнете примерно на някого в Messenger, във Gmail съобщение, ама на някои други места не става.

Windows Key + Print Screen. Ако искате директно да запазите скрийншота. Отива в папка Pictures. Намира там където ви е Windows-a, ама в папка Users и после както се казва компютъра. Ще я намерите.

Windows 7: Как се прави скрийншот на лаптоп или настолен компютър с Windows 7

Бутонът Print Screen на горната снимка. Среща се всякак според колко място има на бутона – Print Screen, PrtSc, Prt Scrn, с картинка на фотоапаратче и т.н. и т.н. Като цъкнете бутона целия ви екран се запазва в буфера/клипборда на компютъра и от там го викате с клавишна комбинация Ctrl + V. Можете да го пльокнете примерно на някого в Messenger, във Gmail съобщение, ама на някои други места не става. Ако искате да го запазите можете да го поставите пак с Ctrl+V във програмата Paint или в програмата Snipping Tool.

Windows Key + Print Screen. (Windows Key в някои клавиатури е означен като Start.) Ако искате директно да запазите скрийншота. Отива в папка Pictures. Намира там където ви е Windows-a, ама в папка Users и после както се казва компютъра. Ще я намерите.

Apple MacOS: Как се прави снимка на екран на макбук

ВАРИАНТ 1: Натискате клавишна комбинация ⌘ + Shift + 3 едновременно и после търсите снимката на декстопа.

ВАРИАНТ 2: Натискате ⌘ + Shift + 4 едновременно, правите правоъгълник с мишката и после търсите снимката на декстопа.

SAMSUNG: Как да направите скрийншот на почти всеки телефон или таблет Samsung

Вариант 1: Натискате бутонът за намаляване на звука и заедно с него натискате бутона Power.

Вариант 2: (Ако е пуснато в настройките). Така наречениея Palm Swipe. Представете си, че по телефона ви има трохи и трябва да ги оберете с длан от единия до другия широк край на дисплея 🙂

Вариант 3: (Ако ви е пуснат Google Assistent-а) му кажете „Hey Google, please make me a screenshot.“

Скрийншотите могат да се видят като отворите приложението Gallery / Галерия и после цъкнете на Albums/Албуми. Тоест не е при снимките ви.

IPHONE: Как да направите скрийншот с телефон на Apple

Вариант 1: Ако имате кръгло бутонче отпред на телефона, го натискате, като едновременно с него натискате бутона отдясно на телефона. Ако нямате кръгло бутонче, натискате горния ляв бутон заедно с десния бутон.

XIAOMI: Как да направите снимка на екран с телефона на Xiaomi

Натискате едновременно бутона за намаляване на звука + бутона за включване.

Публикацията е отбелязана с етикети: , ,

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Scroll to Top