Международен ден на дъщерята 2023

Международен ден на дъщерята

Кога е международния ден на дъщерята?

Международния ден на дъщерята не е официален празник и се празнува на различни дати от различни общности и държави, като тепърва предстои да намери мястото си в календара. Вероятно, ако проведете достатъчно силна международна кампания за отбелязване на празника може би ще можете да го изместите на посочена от вас дата!

Най-популярния международен ден на дъщерята е в последната неделя на септември – 24 септември 2023 година

Международният ден на дъщерята на тази дата е започнал да се празнува не много отдавна в Индия. Неясно е как е възникнал, като има твърдение, че е част от рекламна кампания на индийска фирма за картички и подаръци, която обръща внимание на неравноправието в някои райони на Индия, където раждането на дъщеря се приема за нещастие. От индия произлиза и друга дата, на която се твърди, че се празнува деня на дъщерята – 12 януари.

На 24 септември 2023 година ден на дъщерята ще празнуват в Индия, САЩ, Великобритания, Канада, Германия и други държави.

САЩ има и национален ден на дъщерята, който всяка година е на 25 септември.

Международен ден на дъщерята – 11 октомври всяка година

През 2021 година Организацията на обединените нации е обявила 11 октомври за ден на дъщерята. Целта на събитието е да се насочи вниманието към неравноправието на момичетата в много сфери на живота в световен план – достъп до образование, граждански права, дискриминация на работното място.

Рускоговорящите държави празнуват международен ден на дъщерята на 25 април всяка година

Русия и Украйна също нямат кой знае какви традиции в празнуването на деня на дъщерята, но въпреки това преобладаващо се среща датата 25 април.

Публикацията е отбелязана с етикети: , , , , ,

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Scroll to Top