Мнение за столче за кола Cybex Sirona S I-size от 2021 година

Купих столчето за моя 5 месечен син, който към днешна дата (януари 2021 година) е на 13 месеца. Ето какви впечатления имам от столчето Cybex след 7-месечна употреба.

Още в началото имах няколко притеснения:

  • При инсталиране на столчето, то не стои стегнато, а се мести малко насам-натам. Първо си помислих, че не съм го сложил правилно и то си беше наистина така, но дори и след като направих корекции в поставянето, пак имаше движение. Оказа се, че това е предвидено поведение, за да се обере известна част от силата при евентуален удар, както и поради спецификите на ISOFIX системата;
  • Имах очаквания, че столчето ще се измества в по-легнала позиция, което да позволява комфортен сън за бебето. Явно обаче се гони някакъв баланс между сигурност и комфорт. Прочетох, че прекалено легналата позиция създавала рискове при евентуална катастрофа.

След първите няколко возения:

  • Възможността столчето да се върти на 360 градуса, не бих казал, че е нещо без което не можем, защото понякога съпругата ми маха детето дори без да завърти седалката, но в същия момент оценявам удобството при слагането, закопчаването съответно изваждането и разкопчаването на бебето. Казват, че било това било дар божи за хора с болки в кръста.
  • Всичко по столчето работи прекрасно и много лесно – както въртенето, така и слагането и махането на колана, деинсталирането и след това инсталирането на самото столче от колата – и двете отнемат около 15 секунди.
  • Столчето е много тежко – по спомен в характеристиките го даваха 14 килограма. Когато ми се налага да го махам от колата и да го местя в къщи се озорвам.

Бих ли избрал друго столче за кола?

Това столче доста ми харесва на външен вид, освен това изглежда много стабилно и сигурно. Предвидено е за превоз на детето от раждането до около 4 годишна възраст. Честно казано ако тепърва купувах столче и ми трябваше от самото раждане, може би щях да взема не категория 0-18 кг., а 0-9 кг. или 0-13 кг. за първата година на бебето. Тези столчета ми се струват по-удобни за детето, с малко по-голям наклон, както и могат да се носят като кошница, а някои дори могат се монтират върху основа на бебешка количка.

Публикацията е отбелязана с етикети: ,

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Scroll to Top