Кога е новолуние през 2022 година

Първото новолуние за 2022 г. се пада на 2 януари

Следващите новолуния са:
Новолуние през януари: на 31 януари 2022 година
Новолуние през март: на 2 и на 31 март 2022 година
Новолуние през април: на 30 април 2022 година
Новолуние през май: на 30 май 2022 година
Новолуние през юни: на 28 юни 2022 година
Новолуние през юли: на 28 юли 2022 година
Новолуние през август: на 27 август 2022 година
Новолуние през септември: 25 септември 2022 година
Новолуние през октомври: 25 октомври 2022 година
Новолуние през ноември: 23 ноември 2022 година
Новолуние през декември: 23 декември 2022 година

Кога настъпва новолунието?

Новолунието по естество е противоположно явление на пълнолунието. Докато по пълнолуние имаме възможност да наблюдаваме ярката и пълна Луна, то по време на новолуние тя се слива с тъмното нощно небе и е невидима за нас. Когато Луната е ,,нова‘‘ тя се намира между Слънцето и Земята и бележи началото на нов лунен цикъл, тъй като й отнема около месец да направи пълна обиколка на Слънцето. Един лунен месец има 28 слънчеви дни и се дели на четири фази: новолуние, първа четвърт, пълнолуние и трета четвърт.

Какво да правим по време на новолуние?

Вероятно сте попадали на материали, които твърдят че новолунието е идеалното време за писане на желания, поставяне на цели и кроене на смели мечти. Единственото условие е желанията да се пишат в рамките на 24 часа след настъпване на новолунието, за да може да имат силен ефект. Любителите астролози препоръчват в този така магичен период от месеца да отделяме време за себе си, да изхвърляме ненужните вещи, да създаваме здравословни навици и да планираме новите си намерения. Според тях периодът е подходящ още за: постригване на косата, стартирането на нова диета или спорт, учене, започване на нови дела.

Какво да не правим по време на новолунието?

Тези, на които дължим пари няма да са доволни, защото се твърди, че по време на новолуние не трябва да изплащаме дълговете си, за да не губим финансовата си стабилност. Чудим се дали това би било разумен аргумент пред кредиторите в банката? Също така, не се препоръчва още да преяждаме, да се оплакваме и да говорим негативни неща. Все си мислим, че тези съвети може да са чудесно приложими през целия месец, а не само в дните около новолунието.

 И все пак: да правим ли ритуали по новолуние?

Напоследък голяма популярност придобиха т.нар. Vision Boards – това е вид ,,табло на мечтания живот‘‘, на което залепяме красиви снимки. Това могат да бъдат фотографии на места, вещи, събития, пътувания – всичко! Идеята е да си създадем мечтания живот, поне на хартия, и да чакаме той да се случи точно такъв, какъвто сме го изобразили. Таблото на мечтите се прави в началото на новата година или по новолуние, като сътворилите го твърдят, че идеята за него наистина работи.

В интернет изобилства от идеи за магически ритуали по време на новолунието – на вас оставяме да прецените дали да съобразите празненството за прохождането на детето си с конкретната фаза на Луната.

Разбира се, най-популярната дейност по време на новолуние си остава писането на желания. Твърди се, че за всеки месец те трябва да бъдат различни, като идеята е да са съобразени с влиянието на съответния зодиакален знак, в който попада новолунието. Има готови карти, които се попълват, но може да пишете и на обикновен лист хартия, който след това да скриете в някой шкаф и да забравите за него. Не можем да гарантираме, че желанията ви ще се сбъднат на 100%, но е едно е сигурно – ще развиете твореца в себе си. А и всички знаем, че мечтите са безплатни и няма нищо лошо в позитивните намерения.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Scroll to Top