Празниците, които ни изпразват пормонетата и ни тровят нервите

Ден на добротата

Свети Валентин

Свети Валентин е първият от любимите на ресторантьори, цветари и фирмата за гривни „Пандора“ комерсиален празник, в който не си човек, ако не зарадваш половинката си с поне една заплата букети, бижута, бельо, балони и не я заведеш да яде пържола със сос „Жу“ за 120 лева в препълнен ресторант с подобни на вас влюбени гълъбчета.

Затова и някои хитреци използват патриотичната карта, заявявайки твърдо, че те такива чужди празници не празнуват, а отдават почит на българския народен празник Трифон Зарезан, който трябва да признаем е наистина добре замислен. Първо, че може да се празнува на две дати – и на 1 февруари, и на 14 февруари. Второ, че единственото, което се изисква, за да празнуваш качествено Трифон Зарезан, е да пиеш, а който има много желание, да подреже и някоя лоза.

Майските празници

Майските празници включват Деня на труда, Гергьовден и Великден. Покрай тях и с хитроумно взимане на отпуска най-пробивните ваши приятели някак успяват да почиват цялата първа половина на месец май. Но най-щастливи са не те, а хотелиерите, за които майските празници са си малката нова година, когато Велинград пак става по-скъп от Рио Де Жанейро с включени самолетни билети. Вие пък сте обречени да прекарате часове в задръстване по магистралата и да качите поредните два килограма от преяждане с айца, козунак и агнешко.

И изобщо задава ли си някой въпроса колко побъркан трябва да е света, за да има празник „Ден на труда“, на който се почива? Ако беше „Ден на работника“ или „Ден на работническите права“ – това би било и по-правилно име, и също така по-разбираемо почивен ден.

Абитурентският бал

Любимият период на фризьори, гримьори, шивачи, които осъществят с готовност всякакви възможно най-превзети или откровено малоумни идеи, а пък сервитьорките изпадат в нервен срив, защото абитуриентските балове са всеки ден в продължение на поне 2 седмици. Отново се изваждат и пържолите със гъбен сос, които този път са вече поне по 150 лева, а пък собствениците на клубове и дисковете, както и дилърите доволно потриват ръце.

Всъщност какво се празнува, не разбрах?

Хелоуин

Най-дразнещото нещо на Хелоун всъщност са хората, които държат да знаете, че не празнуват Хелоуин, а Лазаровден и да си доведете децата на не на Хелоуин, а след половин година, ама само момичетата, защото то само Лазарки има, не и Лазари, какви са тия глупости?! Изобщо патриовегани някакви.

Като разходи Хелоуин е доволно евтин празник – евентуално се налага да купите киндершоколадчета за децата от блока, а също така да инвестирате и в маскировка, ако планирате да отидете на парти, но няма нужда от много пари, винаги можете да се облечете в наличните червени дрехи и да бъдете мензис.

Коледа и Нова година

Магичният период от годината, когато банковата ви сметка се преобразува в килограми мазнини по тялото и постоянен поток на промили алкохол в кръвта, както и безсмислени подаръци, които сте получили в замяна на също толкова безсмислените подаръци, които вие сте подарили. Китай ликува в този момент, но не толкова колкото хотелите във Велинград.


Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top