Любими ресторанти във Велико търново на един търновец

Ресторанти "Велико Търново"

Живея във Велико Търново, обичам да ходя на ресторанти, а също и да давам непоискано мнение, така че се надявам да спомогна с моето виждане за най-добрите ресторанти в Търново за хубавото прекарване на някой.

Публикацията е начален етап и засега има само два ресторанта:

  • Ресторант „Bianco Family“ в мола на Велико Търново;
  • Ресторант „Щастливеца“, който така или иначе вече знаете и не знам дори защо пиша за него;

Моля, пишете в коментарите, за това какъв голям балък съм и какви страхотни или ужасни места съм изпуснал. 🙂

Ресторант „Bianco Family“ – Мол Велико Търново

Удобства: Паркинг на мола, просторен с голям брой места, бързо и любезно обслужване, детски кът, обедно меню;

Какво да имате предвид:

  • Намира се в края на града и от центъра е около 3,5 км леко изкачване или грубо 1 час пеша;
  • Има още два ресторанта Bianco – единият е на центъра – Casa di Bianco във военния дом и един на Картала.
  • В петък вечер, в празнични дни, в събота и неделя – задължително резервирайте. На 14 февруари резервирайте 2 седмици предварително.

Ресторант „Bianco Family“ е ресторант от типа на ресторанти „Happy“, но атмосферата му не е толкова забързана и не изпитвам усещането за fast food, когато го посещавам. Един от най-популярните ресторанти в града е и това предполага, че можете винаги да разчитате на свежи продукти.

Храна в ресторант „Bianco Family“

Менюто може да покрие доста различни вкусове – има здравословни опции, традиционни ястия, суши, пица, бургери и няколко азиатски предложения. Сушито по моите стандарти е отлично и сравнимо с това на Happy като меню. Има голяма консумация, така че и тук предполагам няма риск от застояли продукти. Десертите са великолепни! Като минуси – липсват ми достатъчно вегетариански опции за основни ястия, скара, както и не харесвам доматения сос – основа на пиците им. Безвкусен ми е.

Обедно меню на ресторант „Bianco Family“ – Велико Търново

Обслужване в ресторант „Bianco Family“

Не съм попадал на издънки от типа на зеленчуци в салата директно от хладилника, носене на основото преди салатата или пък груб сервитьор. В 99% от случаите, в които съм ходил всичко е наред. Един път съм имал объркана супа – зеленчукова вместо доматена и много рядко някакви леки забавяния в донасянето на храната, която иначе става бързо.

Следва да имате предвид, че в петъчни вечери, събота и неделя, както и в празнични дни е възможно всички места да са резервирани. В нормални дни не се е случвало да не намерим места.

Рейтингът на ресторант „Bianco Family“ в google е 4.6 от 780 отзива. Лошите отзиви са разнородни и не насочват към някакъв сериозен недостатък, по-скоро неща, които от време на време се издънват във всеки един ресторант.

Ресторант „Щастливеца“ – Велико Търново

Удобства: Обедно меню, Любезно и бързо обслужване

Какво да имате предвид:

  • Това е най-посещавания ресторант в Търново и е добре да имате резервация, особено за вечерите и най-вече за петък и събота, когато в Търново се изсипват множество туристи от Румъния и цял свят.
  • Има още три ресторанта „Щастливеца“ – един в Стара Загора със същото меню и два в София с различно меню (най-вероятно предвид значително по-високите разходи, които би имал ресторант в София за наеми и работна ръка).

Ресторант „Щастливеца“ е най-емблематичният ресторант на Велико Търново. Създаден е 1997 година и от тогава през всички години е най-популярният ресторант във Велико Търново, което се дължи и на метаморфозите в концепция, меню и интериор, които се правят там.

Храна в ресторант „Щастливеца“ – Велико Търново

В Щастливеца не може да си поръчате нещо обикновено. Почти всичко в менюто е нетипично и вероятно със сложни и многокомпонентни рецепти. Все пак и тук има пици при това това два вида – италиански и с български привкус. Разбира се, всичко е невероятно вкусно.

Щастливеца е идеалният ресторант, в който да заведете ваши гости, които не са жители на града.

Основният минус на ресторанта е атмосферата му – винаги пълен, шумен, с множество бързащи сервитьори. Според мен масите са разположени прекалено близо една до друга. Като цяло усещането ми е за метро в час пик, но с невероятно вкусна храна.

Обслужване в ресторант „Щастливеца“

Независимо от голямата посещаемост, обслужването към мен винаги е било чудесно, любезно и много бързо.

Резервацията е почти задължителна в много моменти от седмицата.

Рейтингът на ресторант „Щастливеца“ в Google е 4.6 от близо 10 000 отзива. За голямо съжаление може да се открие водеща линия в най-ниските отзиви и това е обслужването – най-вече със забавяне на храна, последвано от нелюбезно обслужване. На второ място са оплакванията от прекалено високи цени за качеството на храната.

Публикацията е отбелязана с етикети: ,

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top