Синя зона и зелена зона в София. Карта, работно време в събота

Настоящата статия за синя и зелена зона НЕ Е АКТУАЛНА.

Можете да рагледате:

Накратко – в работни дни работят и синя зона, и зелена зона, от 8:30 до 19:30 часа. В събота работи само синя зона от 8:30 до 18:00 часа.

Актуална за 2019 година карта на синя зона и зелена зона в София (последна актуализация ноември 2018 година)

Синя зона зелена зона 2019
Официалната карта на Център за градска мобилност, актуална към 1 ноември 2019 година

Работно време на синя зона и зелена зона в София през 2019 година. Работно време в събота.

Синя зона е активна в работни дни от 8:30 до 19:30 часа, както и в събота от 8:30 до 18:00 часа. В неделя на синя зона може да се паркира свободно без заплащане.

Зелена зона е активна в работни дни от 8:30 до 19:00 часа. В събота и неделя на зелена зона може да се паркира свободно без заплащане.

Плащане за синя зона и зелена зона в София. SMS и талони. Максимален престой в синя и зелена зона

Синя зона се заплаща по 2 лева на час + цената на SMS-а с SMS на 1302 или с талони от 1 лев за половин час и 2 лева за цял час, закупени от контрольор или от точките на Център за градска мобилност за продажби на карти и билети.

Максимален престой в синя зона в София е 2 часа. При изпращане на 3-ти SMS, системата връща отказ. Ако искате да паркирате повече от 2 часа на синя зона, към момента мълчаливо се толерира поставянето на повече от два талона. Може да се използва и комбинация от 2 SMS-а и талони.

Зелена зона се заплаща по 1 лев на час + цената на SMS-а с SMS на 1303 или с талони от 50 стотинки за половин час, 1 лев за 1 час или 2 лева за 2 часа.

Максимален престой в зелена зона в София е 4 часа.

Разгледайте и едно много приятно приложение – SMS Parking за android, което автоматично отчита зоната не само в София, а и в другите градове, където има синя и зелена зона, и праща SMS само с един клик.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Scroll to Top