2023 – годината на Черния воден заек според Китайския хороскоп

Черен воден заек

През 2023 година Китайската Нова година ще настъпи на 22 януари – първият ден от новата година. Датата е подвижна, защото се определя от Лунния календар и поради това може да бъде срещана и с названието Лунна Нова година.

2023 година е годината на Черния воден заек според Китайския хороскоп.

Китайският зодиак се основава на 12-годишен цикъл, като всяка година е представена от различен животински знак, включително Заека. Освен това има пет елемента, които преминават през зодиакалните знаци – дърво (зелено), огън (червено), земя (кафяво), метал (бяло) и вода (черно).

Годината на черния воден заек конкретно се отнася до годината, която попада в рамките на по-големия 60-годишен цикъл, който е комбинация от 12-те животински знака и 5-те елемента. Черният воден заек се появява на всеки 60 години, заедно с други комбинации от животински знаци и елементи.

Твърди се, че хората, родени в годината на Черния воден заек, притежават определени черти и характеристики, свързани със знака на Заека, като нежност, доброта и креативност. Смята се, че елементът Вода добавя усещане за адаптивност и интуиция към тези качества.

Последната година на Черния воден заек е била през 1963 година, а следващата ще настъпи през 2083 година.

Публикацията е отбелязана с етикети: ,

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top