Кога е пълнолуние през 2022 година?

Пълнолуние

Следващото пълнолуние е на 13 юли 2022 година, 21:38 часа, българско време.

Всяко пълнолуние трае един единствен миг, тъй като Луната е в постоянно движение, но за обикновения наблюдател най-правилния отговор на въпроса колко трае пълнолунието е, че пълнолунието трае 3-4 дни – 2 дни преди дата и 2 дни след нея. Пълнолунието е една от 4-те условни фази на луната – новолуние, първа четвърт, пълнолуние, трета четвърт, като най-често се добавят и още 4 междинни фази и така общо фазите на луната стават 8.

Астролозите твърдят, че през времето на пълнолуние следва да се отдадем на духовни практики – йога, медитация, духовно и телесно пречистване, хранителен режим.

През 2022 очакваме пълнолуние още на следните дати:

Пълнолуние през август: 12 август 2022 година от 4:36 часа
Пълнолуние през септември: 10 септември 2022 година от 12:59 часа
Пълнолуние през октомври: 9 октомври 2022 година от 23:55 часа
Пълнолуние през ноември: 8 ноември 2022 година от 13:02 часа
Пълнолуние през декември: 8 декември 2022 година от 6:08 часа

Изминали пълнолуния през 2022 година

Пълнолуние през февруари: 16 февруари 2022 година
Пълнолуние през март: 18 март 2022 година
Пълнолуние през април: 16 април 2022 година
Пълнолуние през май: 16 май 2022 година
Пълнолуние през юни: 14 юни 2022 година

Какво се случва по време на пълнолуние?

„Сигурно е заради пълнолунието“ – напълно вероятно е да чуете този израз от някой, който има кофти ден.

Няма научни доказателства, че около пълнолуние могат да се случат странни неща, но въпреки това много хора избират да бъдат по-внимателни по време на този период от месеца. Все пак Луната причинява приливите и отливите в океана, така че изглежда логично, че ще въздейства и на нещо много по-компактно като човешкото съзнание. И така, ако в дните около пълнолунието се случват странни събития, има повече напрежение в отношенията, това може да накара хората да си мислят, че причината е именно в конкретната фаза на Луната.

И все пак: възможно ли е хората да бъдат по-нервни и изнервени именно заради това? Наистина ли пълнолунията влияят на нашето поведение? Със сигурност влияят на съня ни. Основната причина за нарушенията в съня ни по време на този период е силната Ян енергия, която е в своят пик точно по това време. Ян енергията е енергична и активна, кара ни да бъдем по-динамични и жизнени, но това може да доведе до безпокойство, напрежение и тревожност. Или е това, или просто, че по пълнолуние е по-светло. Това води до по-малко производство на мелатонин в тялото ни. Мелатонинът пък е отговорен за това да си поспиваме хубаво и качествено.

Публикацията е отбелязана с етикети: ,

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Scroll to Top