Сключване на граждански брак във Варна. Ритуална зала Варна

Граждански брак Варна

Ритуална зала „Варна“

Във Варна има една ритуална зала, която се намира на ул. Крали Марко 3. Освен на закрито с капацитет до 200 гости, ритуалната зала разполага и възможност за провеждане на ритуал и на открито в двора на сградата. Непосредствено до залата има десетина места в синя зона, но като цяло паркирането е по-скоро проблемно при пристигането на гостите, особено в по-популярни дни.

Цени за сключване на граждански брак във Варна

Сключването на граждански брак е безплатна услуга в община Варна съгласно информацията в техния сайт.

На практика обаче няма да минете без да плащате, като цената не е за сключването на самия брак, а за съпътстващите услуги, които ви предоставят от общинската фирма „Обреди“ ЕООД.

Най-ниската цена за сключване на граждански брак е 20 лева, която включва подписване в канцеларията без фанфари през работен ден.

Подписване през работен ден в залата с ритуал, но без музика е 80 лева.

Ако желаете фотограф и/или видеограф да заснемат вашия брак, то трябва да заплатите 50 лева такса „вход“ за всеки от тях. В ритуалната зала имат и „свой“ фотограф и ако ангажирате него, то няма да заплащате тази такса.

Подписване през работен ден в залата с ритуал и музика е 120 лева.

Подписване в събота или неделя с ритуал и музика е 300 лева.

Граждански брак на официален празник е 600 лева.

От ритуална зала „Варна“ предлагат и така наречения битов ритуал, който е с участието на народни музиканти и танцьори. Цената му е 400 лева в събота и неделя, 600 лева на официални празници и 750 лева, ако официалния празник се падне през събота или неделя.

Сключване на граждански брак извън ритуалната зала

Можете да сключите граждански брак в двора на ритуалната зала като цената за това е 600 лева. Сключеният граждански брак е реален. Подписвате акта за граждански брак и получавате свидетелството си за сключен граждански брак.

Ако искате да сключите граждански брак в друга локация, то цената за това отново е 600 лева. В този случай сключвате реален граждански брак по-рано в ритуалната зала, а след това длъжностно лице идва в посочената от вас локация, където повтаря церемонията, но се подписването на „хвърчащ лист“. При тази хипотеза бихте могли да наемете актьор или да ангажирате ваш приятел или близък, който да осъществи изнесения ви граждански брак, а пък за самото му сключване да платите само 20 лева за подпис в канцеларията в работен ден.

Публикацията е отбелязана с етикети: , ,

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top