Амалгама от шеги за 1 април – ден на шегата.

Шеги за 1 април

Първи април е професионален празник на българските политици и на телефонните измамници 🙂

Безобидни първоаприлски шеги, които да направите на вашите деца, родители, гаджето или пък на колеги в офиса

  • Залепете малко парче изолирбанд на сензора на компютърната мишка на жертвата;
  • Внимателно извадете няколко бутона от клавиатурата и разменете местата им;
  • Ако имате достъп до Facebook акаунта им, на 31 март променете рождената им дата на 1-ви април.
  • Отворете техния шампоан, залепете гърлото с тиксо или кухненско фолио и затворете наново капачката.
  • Оставете бележка под чистачката на автомобила им с надпис „Извинете, че ви одрасках колата.“ и се наслаждавайте на опитите на жертвата да открие къде точно са го ударили.
  • Обадете се разтревожен от вашия телефон на някой с когото живеете, кажете му, че не можете да си намерите телефона и го помолете да го потърси.
  • Ако имате брак-близнак, можете от негово име да предложите брак на приятелката му 🙂

Шеги за 1 април за училище

  • Сложете тежък камък или метален предмет в някой страничен джоб на раницата на неподозиращ ваш съученик, който да не усети и да си го занесе до вкъщи.
  • Отпечатайте и залепете листи в училището с надпис „Поради авария и ремонт на електрическата система днес занятия няма да се провеждат“ или „Заключено. Влез през другата врата“ и стрелка в посока към двора.
  • Наговорете се с няколко ваши приятели и когато дойде момента започнете небрежен разговор покрай вашия съученик „жертва“ за несъществуваща домашна задача, зададена преди две седмици, която е за днес и всички сте изпълнили, например написването на есе.
  • Купете кутия бонбони и почерпете за рождения си ден на 1 април, независимо че не е тогава. Предупредете приятелите ви, които знаят за рождения ви ден да не ви издават.

Шеги, които са ни направили на нас

Софийското море

Георги Марков прекрасно описва една шега, която комунистическото управление е спретнало на софиянци в края на 50-те и началото на 60-те години на ХХ век. Става въпрос за така нареченото Софийско море. Тодор Живков заявил, че от Панчарево до Павлово ще плуват кораби и така започнало копаенето, което продължило няколко години. Всеки софиянец е бил длъжен да ходи да копае безплатно определен брой дни през годината. Повече можете да прочетете в репортажа на Георги Марков.

Атомното Ку-Ку

Ку-Ку е хумористично телевизионно предаване от 90-те години на ХХ век, от което тръгват Слави Трифонов, Зуека, Камен Воденичаров и други. На 22 декември 1991 година излъчват така нареченото Козлодуйско предаване. В него, че умело подбрани архивни кадри, създават впечатлението, че е е случило нещо извънредно, като с напредване на предаването, започва да става ясно, че има авария в атомната ни централа. Много хора си облепят апартаментите с тиксо и подръчни материали, други пият йод, трети качват семействата си на колите и тръгват да бягат, болшинството оставя всякаква работа и трепери пред телевизорите. Повече за Ку-Ку прочетете тук.

Ще ви оправя за 800 дни

Кой може да повярва, че прословутата фраза на Симеон II навършва на този 6 април 2022 година цели 21 години! Благодарение и на тази заявка партията НДСВ печели парламентарните избори. През същата 2001 година 21 годишния Делян Пеевски става член на НДСВ. Малко след това Пламен Петров – министър на транспорта в кабинета на Сакскобургготски го назначава за управляващ борда на най-голямото пристанище в България – това във Варна.

Шеги за коронавируса

Съседи се засичат в асансьора:
– Пешо, извинявай, пръднах преди малко тука и затова така мирише.
– Ама не се притеснявай! Аз от два дни нямам обоняние.

Македонците наричат коронавируса „македонски вирус“. Нали е тръгнал от прилеп!

На касата в супермаркет:
– Господине, защо сте облечен така? Не прекалявате ли с паниката?
– Пчелар съм бе, тъпак!

Под карантина – ден 7. Не е луд този, който яде баницата, а този, който си говори с нея.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top