Джулая Морнинг

Джулая морнинг

Джулая морнинг е традиционен български празник, който се провежда всяка година сутринта на 1 юли. Празникът е свързан предимно с българското Черноморие и е съсредоточен около гледането на изгрева на слънцето в първия ден на юли.

Традицията датира от 70-те години на миналия век, когато група млади българи се събират на плажа, за да посрещнат новия ден с музика и танци. С годините празникът набира популярност и се превръща в широко разпространена традиция в страната.

В нощта на 30 юни хората се събират по плажовете, палят огньове и купонясват през цялата нощ. Когато слънцето започва да изгрява на 1 юли, всички стоят заедно на плажа, чакайки първите слънчеви лъчи да се покажат над хоризонта.

Когато слънцето най-накрая изгрява, тълпата ръкоплява, а хората се прегръщат и си разменят добри пожелания за новия месец и летния сезон. Много хора скачат в морето, за да отпразнуват новия ден.

Празникът продължава през целия ден с музика, танци и традиционни български ястия и напитки. Някои хора също украсяват домовете и колите си с цветя и панделки, за да отбележат повода.

Джулая морнинг е уникална и весела българска традиция, която празнува красотата на природата, началото на летния сезон и обещанието за нов месец, изпълнен с надежда и щастие.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top