Как да пием алкохол без махмурлук

Алкохол без махмурлук

Правилната стратегия за консумация на алкохол без махмурлук

  1. Трябва да се нахраните, преди да пиете. Изяжте поне половин салата преди да почнете сериозно с алкохола.
  2. Пийте много вода, като това е отделно от разредителя, ако пиете такъв. Литър, литър и половина вода за вечерта е отлично. Изпийте ударно чаша вода преди да почнете да пиете, това ще намали желанието ви да изпиете много алкохол още в началото.
  3. Вземете магнезий и витамин Б, непосредствено след употребата на алкохол. Продават се под формата на хранителни добавки, както и като спортни напитки. Магнезий и витамин Б могат да се вземат и за облекчаване на вече настъпил махмурлук. Магнезият предпазва и от крампите, които се получават понякога след препиване.
  4. Съобразете количеството алкохол. Добро решение тук, ако пиете много, е да се меси с разредител при много малки пропорции на алкохола.
  5. Съобразете вида на алкохола. Водката и джинът предизвикват най-малко махмурлук, а най-непрощаващи са бренди, коняк, червено вино, шампанско, уиски и бира.
  6. Изпийте хапче за махмурлук.

С каква скорост да пием?

Съвсем условно тялото може да обработва 10 милилитра чист алкохол за 1 час. Това означава, че ако изпиете една голяма водка от 100 милилитра, която съдържа 40 милилитра алкохол, то след 4 часа тя ще е изчезнала от организма ви. Впрочем също съвсем условно 100 милитра водка отговарят на 1 промил алкохол в кръвта. Тези сметки са бакалски и биха имали значителни разлики в зависимост от килограмите, пола, консумираната храна, спецификите на конкретния организъм.

Главната идея е, че ако пиете на всеки 1 час по 1 малка водка, то след 4 часа ще сте изпили 2 големи водки, но ще се чувствате като след 1 голяма.

Кой е основния причинител на махмурлука

Това са най-вече примесите в алкохолите. Водката и джина се изчистват почти напълно от тях, докато при други алкохоли като уискито, това няма как да стане, тъй като тези примеси определят вкуса и цвета на напитката. Най-големите гадове, които причиняват главоболието и неразположението на другия ден, са фузеловото масло, алдехидите, естерите, метанола. 

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top