Как се вдига ниско кръвно налягане

Как се вдига кръвно налягане?

Увеличете приема на течности

Дехидратацията е често срещана причина за ниско кръвно налягане. Уверете се, че приемате много течности през деня, особено вода.

Увеличете приема на сол

Солта помага за задържането на течности в тялото и може да помогне за повишаване на кръвното налягане. Въпреки това е важно да говорите с Вашия лекар, преди да увеличите приема на сол, особено ако имате високо кръвно налягане.

Яжте често по малко

Яденето на по-малки, по-чести хранения през деня може да помогне за предотвратяване на внезапно спадане на кръвното налягане, което може да настъпи след обилно хранене.

Носете компресионни чорапи

Компресионните чорапи могат да помогнат за подобряване на притока на кръв и да предотвратят натрупването на кръв в краката ви, което може да доведе до ниско кръвно налягане.

Спортувайте редовно

Редовните упражнения могат да помогнат за подобряване на притока на кръв и повишаване на кръвното налягане. Въпреки това, говорете с Вашия лекар, преди да започнете каквато и да е тренировъчна програма.

Избягвайте да се изправяте твърде бързо

Ставането твърде бързо от седнало или легнало положение може да причини внезапно спадане на кръвното налягане. Не бързайте, когато ставате, и ако се почувствате замаяни, седнете отново и си починете за няколко минути.

Избягвайте алкохола и кофеина

Алкохолът и кофеинът могат да причинят дехидратация и да доведат до ниско кръвно налягане. Ако пиете алкохол или кофеин, правете го умерено.

Важно е да говорите с Вашия лекар, ако имате ниско кръвно налягане, тъй като те могат да ви помогнат да определите основната причина и да препоръчате подходящо лечение.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top