Манастири около Велико Търново

Манастири около Велико Търново

Преображенски манастир – Този манастир се намира в непосредствена близост до Велико Търново и е основан през 14 век. Известен е с красивите си стенописи и зашеметяващите гледки към околностите.

Дряновски манастир – Този манастир се намира на около 20 километра от Велико Търново и е основан през 12 век. Известен е с впечатляващата си архитектура и богата история.

Къпиновски манастир – Този манастир се намира на около 15 километра от Велико Търново и е основан през 13 век. Известен е с красивите си стенописи и спокойна обстановка.

Соколски манастир – Този манастир се намира на около 30 километра от Велико Търново и е основан през 13 век. Известен е със своята впечатляваща архитектура и красиви гледки към околните планини.

Килифаревски манастир – Този манастир се намира на около 10 километра от Велико Търново и е основан през 13 век. Известен е с уникалната си архитектура и невероятните гледки към река Янтра.

Преображенски манастир – Този манастир се намира на около 15 километра от Велико Търново и е основан през 14 век. Известен е с красивите си стенописи и зашеметяващото си местоположение на хълм с изглед към околността.

Кърпачевски манастир – Този манастир се намира на около 20 километра от Велико Търново и е основан през 14 век. Известен е с уникалната си архитектура и красиви стенописи.

Това са само малка част от манастирите, които можете да намерите във и около Велико Търново. Всеки от тях има своя уникална история и красота, което ги прави всички заслужаващи посещение.

Публикацията е отбелязана с етикети: ,

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top