2022 – годината на Черния воден Тигър според Китайския хороскоп

Черен воден тигър

2022 г. е доста далеч, но мнозина от нас вече я очакват. Съвсем скоро отбелязахме настъпването на 2021 г. – настоящата година е в знака на Белия метален Вол. Какво обаче ни очаква догодина?

През 2022 г. Китайската Нова година ще настъпи на 1 февруари. Датата е подвижна, защото се определя от Лунния календар, и поради това може да бъде срещана и с названието Лунна Нова година.

Китайската 2022 година ще премине под влиянието на знака на Тигъра. Характерно за китайския хороскоп е това, че всяка година е в енергията на различно животно. Тъй като китайския зодиак има 12-годишен цикъл, е логично и животните да са 12 на брой – Петел, Заек, Змия, Дракон и други.

Природните стихии са другото важно нещо, което е от значение, щом говорим за китайския хороскоп. Теорията на Петте елемента ни дава едно достъпно обяснение относно отношенията между човека и природата, смяната на сезоните и влиянието на различните енергии през годината. На всяко животно е отреден и елемент – дърво, огън, земя, метал, вода, като животните и елементите се сменят всяка една година.

Вече споменахме, че 2022 година ще бъде годината на Тигъра. Ако трябва да бъдем по-конкретни това е Черния воден Тигър. Какво е характерно за него?

В китайската култура тигърът е мощно и смело животно, добро и свободно. Характерно за хората, родени в годините на тигъра (2010, 1998, 1986, 1974, 1962) е, че те са очарователни, с буден и активен ум. Включват се в нови предизвикателства с ентусиазъм, поемат рискове и не обичат да се съобразяват с правилата на другите. Родени лидери, те често отстояват позицията си и рядко правят компромиси.

Родените със стихията на Водния Тигър умеят да остават спокойни при проблеми, но понякога могат да бъдат много нерешителни. Те общуват много добре с другите и благодарение на убедителната си природа обикновено постигат това, което искат в живота. Те са изключително изобретателни и смели авантюристи.

В китайската култура на тигрите се гледа като на пазители на децата. Прието е кърмачетата и децата да носят обувки и шапки с тигров дизайн, за да се предпазят от злите духове. 2022 година ще бъде бъде благополучна година за раждане и отглеждане на дете, а всички ние ще чувстваме невидимата закрила и добрата енергия на Черния воден Тигър.

Публикацията е отбелязана с етикети: ,

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top