Футболен клуб Етър – Велико Търново

Футболен клуб Етър

Футболен клуб „Етър“ е български професионален футболен клуб от Велико Търново. Клубът е основан през 1924 година и има дълга и богата история в българския футбол.

Етър прекарва по-голямата част от своето съществуване в българския първенство и спечелва няколко големи трофея през цялата си история. Най-успешният период на клуба е през 80-те години на миналия век, когато печели две Купи на България и достига до полуфинал за Купата на УЕФА през 1989 година.

През годините „Етър“ създава и много талантливи играчи, някои от които преминават в националния отбор на България. Известни бивши играчи включват Красимир Балъков, Цанко Цветанов и Трифон Иванов, който е смятан за един от най-великите български футболисти на всички времена.

През последните години Етър изпитва известни финансови затруднения и трябва да разчита на комбинация от млади играчи и опитни ветерани, за да се състезава в българското първенство. Въпреки тези предизвикателства, клубът остава любима институция във Велико Търново и има отдадена фенбаза.

Клубът играе домакинските си мачове на стадион „Ивайло“, който е с капацитет около 12 000 зрители. Стадионът носи името на Ивайло, легендарен български цар, повел селско въстание срещу Византийската империя през 13 век.

Като цяло ФК Етър Велико Търново е исторически и уважаван клуб в българския футбол. Въпреки предизвикателствата през последните години, той продължава да бъде важна част от спортния и културен пейзаж на Велико Търново и е обичан от неговите фенове и привърженици.

Публикацията е отбелязана с етикети:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top